на живо

Ангелът, чието лице Миятович виждаше на финала през 1998 г. (ВИДЕО)

"Давам всичко спечелено, за да чуя гласа на Андрей!", каза легендата на "Реал" Мадрид

Животът на успелите футболисти изглежда като приказка – високи заплати, почитатели, пътувания и хорска любов от всички кътчета на света. Често обаче забравяме, че и звездите на терена са хора със собствени проблеми, драми и притеснения.

Понякога съдбата ти дава корона, но и тръни. Такъв е животът на легендарният футболист на „Реал“ Мадрид – Предраг Миятович. Неговото попадение на финала на Шампионската лига през 1998 г. срещу „Ювентус“ му осигури звезден статут. Само че роденият в бивша Югославия нападател е готов да изтрие спомена за най-славния ден в кариерата си с лека ръка и да го замени за нещо далеч по-ценно – поне една дума от своя син Андрей, който почина през 2009 г.

„Виждах неговото лице, докато вкарвах на „Юве“, спомня си Педжа, - „Беше ми пред очите. Посветих гола на него. Първоначално не разбрах, че съм вкарал. След това ми трябваха десетина минути, за да осъзная какво се случва. Върнах се на терена и продължавах да треперя“

Андрей е първото дете на Предраг и съпругата му Елена Караман Карич. Двамата се женят съвсем млади. Футболистът е на 22, а известната в Сърбия дизайнерка – само на 19. Бракът им просъществува 10 години, а плод на тяхната любов е както Андрей, така и Лука, който се занимава с актьорско майсторство.

Андрей е роден с детска церебрална парализа, в следствие на която развива хидроцефалия. Той не говори и се нуждае от постоянни грижи. Положението му се влошава през 2009 г., когато е приет в болница във Валенсия. Лекарите губят битката за живота му само за ден. Въпреки постоянните грижи на Педжа и Елена, първородният им син затваря очи завинаги. Футболистът е плътно до него в последните му часове.

Педжа дълги години не говори за най-голямата загуба в живото си. Тя обаче личи във външния му вид – звездата на „Реал“ Мадрид е съсипан. Едва през 2017 г. той намери сили да каже няколко изречения, изпълнени с повече смисъл от всички разкази за последните дни на Андрей.

„Бих дал всичко спечелено, за да чуя гласа му. Той никога не е говорил, не можеше. Не можеше да ходи. Но бих дал всички титли и купи, за да го чуя“, емоционален е Педжа.

Бившият национал на „Югославия“ има още 3 деца от втората си съпруга Анета – Надя, Нина и Лола, както със сигурност и ангел на небето, който се грижи за всички тях и Лука – малкият Андрей.

Миятович ще се включи в отбора на Луиш Фиго за благотворителната среща с тима на Димитър Бербатов на 14 юни на националния стадион „Васил Левски“. Мачът може да гледате пряко по bTV Action от 18:00 ч.