на живо

Френска фигуристка разкри повече от необходимото (СНИМКИ)

"Преживях истински кошмар!", разказа Габриела Пападакис

Reuters

Пайети, пера, блясък и грация... На ледената пързалка в Пьонгчанг зрителите могат да видят истински парад на красотата по време на изпълненията от програмата по фигурно пързаляне. 

Понякога обаче красивите фигуристки показват малко... повече. И то не без помощта на палавите закопчалки на костюмите, които от време на време влизат в главната роля на леда.

Последната тяхна "жертва" е представителката на Франция на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг Габриела Пападакис. Докато двукратната световна шампионка в танцовите двойки съсредоточено изпълняваше последния елемент от сложната програма заедно с партньора си Гийом Сисерон на чувствената музика на Ед Шийрън, роклята ѝ се откопча. За нейно щастие ѝ "изневери" само закопчалката на врата, за нещастие - това бе напълно достатъчно, за да разкрие повече, отколкото трябва.

Снимка: Reuters

За кратък миг на телевизионните екрани се показа част от гърдата на Габриела, а фотографите не пропуснаха да запечатат този момент. 

Френските фигуристи продължиха с изпълнението си и дори завършиха на втори в класирането, което им отреди място и във финала на дисциплината на 20 февруари. Пападакис обаче беше разстроена от малкия инцидент.

Снимка: Reuters

"Преживях истински кошмар! Роклята ми се откопча, беше много тежко. Такова нещо ми се случва за първи път. Постарах се да остана концентирана и исках да завърша програмата без други инциденти. Моят най-страшен кошмар се случи на олимпийските игри. Молих се... Само това можех да направя", заяви Пападакис.

Снимка: Reuters

Французойката не е първата фигуристка, която трябва да се справя с проблеми с костюма по време на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Преди 10 дни роклята на представителката на Южна Корея Юра Мин също се разкопча. С помощта на ръцете и партньора си тя успя да задържи костюма си, но за разлика от Пападакис, завърши на предпоследно място заедно с партньора си Александър Геймлин.