на живо

Линдзи Вон: На 99,9% няма да участвам на игрите в Пекин

Американката е фаворит за златото в Пьонгчанг

Getty Images

Олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 в ски алпийските дисциплини - Линдзи Вон, сподели, че предстоящия старт на Зимните игри в Пьонгчанг в дисциплината спускане, вероятно ще бъде последен за нея на състезание от такъв ранг. 

"Не съм решила окончателно за Пекин 2022, но чувствам, че на 99,9% няма да участвам. Все пак кой знае...", коментира тя.

Вон демонстрира отлични времена по време на тренировките и е безспорен фаворит за златния медал в скоростната дисциплина в Южна Корея, което би било най-добрия завършек на участията на олимпийски игри на талантливата американка.

"Най-важното е, че се чувствам добре. По време на тренировките пробвах различни линии на каране по трасето. Ще прегледам спусканията ми на видео и ще подбера най-добрата. Направих солидни тренировки и съм доволнa.”

Линдзи Вон пропусна игрите в Сочи 2014 година, заради операция в коляното. През 2018 г. тя спечели 4 старта на Световните куп, след като пропусна част и от сезона през 2017 г. заради контузия в лакътя.

"Със сигурност ще продължа да се състезавам още в Световната купа. Изпитвам удоволствие да карам бързо, да се стремя да стигам лимита на възможностите ми в спускането. Надявам се само да бъда добре физически. Отнема ми много усилия, за да поддържам коляното в състояние за каране в спускането. Честно казано разчитам и на медицинско чудо, за да удължа възможно повече кариерата ми", каза 33-годишната американка.