на живо

Тримата братя, които (не) успяха да изпълнят олимпийската си мечта

4 месеца след смъртта на брат си, Джонатан Лилис се появи на пистата в Пьонгчанг с екипа му

Джонатан, Кристофър и Майки Лилис – трима братя, които имат мечта. Мечтаят един ден заедно да участват на Зимни олимпийски игри. Мечтаят един ден да направят нещо нечувано в спорта.

Понякога обаче срещу мечтите застава действителността! Преди 4-месеца семейство Лилис губи своя най-малък син. 17-годишният Майки е починал в своя сън, а причините остават необясними до ден днешен.

Загубата разтърсва семейството, а Джонатан все по-често започва да се съмнява дали си заслужава. Дали пък не трябва да се оттегли от спорта…

Най-големият брат все пак продължава, достига до голямата мечта! Макар само от части, Джон опитва от голямата емоция на олимпийските игри. Той не успя да окачи така желания медал на врата си в дисциплината фрийстайл ски, но оставя сърцето си. Оставя всичко, което притежава, в името на своя малък брат – Майки.

На Игрите в Пьонгчанг Майки също беше в Южна Корея. Духът на Майки бяха там. Освен че е взима със себе си част от пепелта на брат си в медальон, Лилис е носил стария екип на Майк, изпратен до Пьончанг, за да може да бъде с него на финала в неделя. Въпреки, че остана извън почетната стълбичка, световният шампион в ските не остави съмнение у никого, че е загубил .

"Нашата обща мечта бе да участваме на олимпийски игри заедно и като знам, че той никога няма да има този шанс… Това беше най-добрият начин да му дам това преживяване. В последните месеци научих колко е труден и тежък живота и че трябва да му се наслаждаваме всеки ден", споделя Джон след участието си.

Снимка: Getty/Instagram

Въпреки трудностите, които среща през последните месеци, Джонатън все пак намира смелост. Смелост да продължи, за да сбъдне една своя мечта. Да осъществи едно желание на брат си, който вече го гледа от небето. И той успява – да победи себе и да върне усмивките на своите родители.

По-малкият брат Крис в момента се възстановява от разкъсани връзки, но може би съвсем скоро ще ги видим рамо до рамо.

Снимка: Getty/Instagram

Въпреки че Майк никога няма да получи шанса си за олимпийската мечта, Джон е убеден, че духа на брат му е с него. Той е сигурен, че и след четири години ще бъде и в Пекин – на игрите през 2022 година. Тогава, когато Джон се надява с Крис да стоят рамо до рамо, а „Отборът Лилис”  да сътвори съвсем различна история - с по-щастлив край и без драматично начало.