на живо

Кауза: Бус за националния отбор по баскетбол на колички

"Левски" се нуждае от 16 000 лв за специализирания транспорт

БКХУ "Левски" продължава кампания си по набиране на средства за специализиран бус. Той вече е на разположение на "сините" и националния отбор, но е нужно да бъдат заплатени още 16 000 лв.

"Бусът вече е пред залата, ще ви го покажем. Взехме заем. Имаше хора, които помогнаха, но, за жалост, не успяхме да съберем цялата сума, която е 110 000 лв. Стана нещо изключително, което никой отбор за хора с увреждания в България няма. Готов е, ползваме го", сподели пред bTV треньорът на БКХУ "Левски" Владимир Искров.

"Беше много голяма битка. Българите, като общество, доказахме, че е напълно постижимо всяко едно нещо, когато сме обединени и гледаме в една посока. Целта е бусът да бъде на разположение както на "Левски", така и на националния отбор и на всеки един отбор, който има нужда от специализиран транспорт. Наистина остава много малко до пълното събиране на сумата."

И вие можете да помогнете на:

Банкова сметка: БКХУ ЛЕВСКИ

Iban: BG32FINV91501017259211

Междувременно "Левски" стартира със загуба участието си във финалите на Балканската лига по баскетбол на колички. "Сините" отстъпиха на босненския "Биелина" с 29:53.

В надпреварата участват още тимове от Сърбия и Черна гора.