на живо

Гриша Ганчев отговаря на феновете: За треньорите, трансферите и Сираков

Вижте интервюто му пред клубния сайт

Гриша Ганчев отговаря на феновете: За треньорите, трансферите и Сираков

Собственикът на футболния ЦСКА Гриша Ганчев отговори на въпросите на феновете във видео, публикувано от клубния сайт на "червените". 

Вижте цялото интервю:

Още вчера в кратък откъс, с който се анонсира видеото, Ганчев заяви: "Клубът е над всичко. Отчитам грешките си, че ние не работихме за хората, които обичат клуба истински и не го обичат само заради това, че трябва да се възползват от парите на клуба. Мисля, че в следващите няколко седмици ще се види коренно различно отношение към това перо на клуба."

Той отчете като грешка доверието в правителството по темата за стадиона в Борисовата градина: "Една от грешките ми, най-важната според мен, е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Като имам предвид, че те са професионални лъжци и нормално, останах с пръст в устата. Но има хоризонт някакъв сега и мисля, че ще бъде поправено това нещо".

Снимка: Lap.bg

"В близките дни ще стане ясно всичко за стадиона. Предните години ми намазаха ските, но сега се вижда светлина в тунела. Ще подпишем договорите и започваме да се оправяме с тая гробница и с незавършеното на Панчарево. Това е последната ми мечта. За да кажат след време хората, че имаме модерен и европейски стадион", добави той.

Снимка: БГНЕС

Ганчев е категоричен, че съжалява за смяната на двама треньори, сред които не е Стойчо Младенов. 

"В последните пет години съжалявам за смяната на двама треньори - Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро. Пак да угодим на група или групи от хора, но си мисля, че повече няма да се повторят тези работи. Когато станеш треньор на ЦСКА работата ти от по цял ден на терена с играчите и твоя екип, а не по цял ден на телефона, срещи с привърженици, журналисти. И все проблемът са тези дето дават парите, те са най-големите боклуци, ние сме перфектните. Аз мисля, че рано или късно ще уцелим на треньор", категоричен е той.

ЦСКА се раздели изненадващо със Стойчо Младенов, след като специалистът заяви, че трансферите не зависят от него, както му било гарантирано в началото.

Снимка: Lap.bg

"Мои близки приятели, които са цесекари, настояха да назнача Стойчо Младенов. Преди да го назнача, той каза, че имаме уникални играчи. Декември месец пред свидетели сме говорили, когато поиска едно крило. Преди това през септември поиска трима футболисти, които му взехме на секундата. Сега през март започна да говори, че нямал широчина в състава. Ама тогава вече бяхме изтървали коня в реката, както се казва. Всичко беше свършило. Отчитам, че януари беше болен от COVID-19, беше няколко дни в болници в Турция. Платихме всичко. Но нещо има сбъркано. Аз такива мудни и тромави хора... Коренна разлика при футболистите след втория зимен лагер. Друго нещо - контузия след контузия. Не казвам кой е виновен... На мен не ми пречи треньор, който побеждава. Аз много мразя да падам на футбол, на сантасе, на каквото се сетиш", заяви още Ганчев.

Той отрече ЦСКА нарочно да е загубил финала за Купата на България срещу "Левски".

Снимка: cska.bg

"С какво да ме купи Наско Сираков? С голия си задник ли? Колко пари трябва да ми даде, за да му продам мача. Били сме приятели, аз приятели нямам. Само добри познати. Аз имам само един приятел - моето куче Пухчо! В България се играят наредени мачове. В "Б" групата да не говоря. В "А" групата такъв смях настъпи в последните кръгове... Да кажа на Инджов: "Абе, я изкарай 5 милиона, аз ще изкарам 5 милиона и ще започнем да купуваме мачове"? Ама няма как да се случи. Каквото си заслужим на терена - това. Ако има някой Хари Потър, нека каже как да станем първи", каза собственикът на "червените".