на живо

Йомов пред ЦСКА: Вкъщи съм, нямам нищо общо с престрелката

Националът твърди, че е дал своя автомобил на брат си

Йомов пред ЦСКА: Вкъщи съм, нямам нищо общо с престрелката

Футболистът Георги Йомов отрече да е бил задържан или разпитван във връзка с престрелката на "Околовръстното шосе" в София. Това става ясно от съобщение, публикувано от клуба му ЦСКА.

"Във връзка с появилите се в определени медии твърдения, че футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията, след като тази вечер е бил замесен в престрелка на "Околовръстното шосе" в София бихме искали да Ви информираме, че пред ръководството на клуба националът сподели следното:

"Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си."

Какво точно се е случило ще установят органите на реда, като ние имаме пълното доверие в нашия състезател, че не е бил замесен в престъпление."

Инцидентът е станал между известна верига за хранене и бензиностанция, а сигналът за него е получен в 22:25 ч., научи bTV.

Спречкване между две групи е прераснало в престрелка. Единият от ранените е на 36 г. Той е прострелян в двата крака и е в шоково животозастрашаващо състояние, с тежка кръвозагуба. Вторият е на 26 г., ранен в бедрото. И двамата са хоспитализирани във ВМА. Линейките на Спешна помощ са пристигнали на мястото за 6 минути.

Имената на Йомов и приятелката му - певицата Мария Цветкова, по-известна под псевдонима Ариа - се появиха в различни медии с информацията, че са задържани или разпитвани във връзка с престрелката. На този етап е ясно, че автомобилът на футболиста е паркиран пред бензиностанцията.