на живо

Кметът на Пловдив: Стадионите на "Ботев" и "Локомотив" ще ни потопят

Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат, каза Здравко Димитров

Кметът на Пловдив: Стадионите на "Ботев" и "Локомотив" ще ни потопят

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че Общината няма да издържи, ако продължи да налива пари в стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Преди няколко дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе в Пловдив и поиска оставката на Здравко Димитров като кмет, а днес той хвърли оставка, но като член на политическата партия.

Димитров ще оттегли предложението си за допълнително финансиране на строителството на стадион "Христо Ботев" с 22,5 млн. лева и ще търси решение на среща с феновете.

„За стадионите. Още от началото беше ясно, че тези пари няма да стигнат за стадионите - 25 милиона. Г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. И за едните, и за другите.

Трябва да се довършат. Община Пловдив няма да издържи финансово, за да бъдат завършени тези стадиони. Имаме и други проекти", каза Димитров.

"Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете. Няма как, ние ще потопим общината по този начин. Абсурд. Заедно трябва да търсим пари за завършване на стадионите. С корекциите няма да издържим. Опитах всичко възможно. Дори направих разсрочване за 3 години като предложение.

При тази ситуация не виждам, няма как. Обаждат ми се и други провдивчани. Не са само стадионите. Капиталовият бюджет на Общината е 40 млн. на година. Това е за всичко“, допълни кметът.

По неговите думи трябват 6 милиона, за да започнат да се играят мачове на стадион "Христо Ботев". "Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението. Имаше и вариант за стадион "Пловдив“, но волята на г-н Борисов беше за двата клубни стадиона. А и феновете май не искаха да играят едновременно на градския стадион", каза Димитров.