на живо

Сърбин сменя Алън Пардю начело на ЦСКА?

"Червените" са близо до договорка със Саша Илич

Поредна треньорска смяна се задава в ЦСКА. "Червените" подновиха преговорите с легендата на "Партизан" Саша Илич. Новината съобщи БТА, като се позова на близки до сръбския специалист. Двете страни са много близо до споразумение и се очаква Илич да замени Алън Пардю преди новия сезон.

Първоначалните преговори в средата на април - непосредствено след оставката на Стойчо Младенов - не доведоха до положителен резултат. На овакантения пост застана Пардю - първоначално временно, а след това и за постоянно. След неубедителния завършек на сезона обаче оставането на англичанина изглежда малко вероятно.

До 11 април Илич беше начело на белградския "Чукарички", който завърши на трето място в местното първенство и си осигури участие в Лигата на конференциите. До раздялата се стигна след мач срещу бившия клуб на треньора - "Партизан". Илич обвини съдията, че не е показал червен картон на негов футболист. Клубът го уволни на следващия ден.

Според информацията, ЦСКА работи сериозно и по селекцията за новия сезон. Набелязани са най-малко шестима играчи, като се очаква сделките за привличането на голяма част от тях да бъдат финализирани в близките дни.