на живо

"Железничарско" дерби в "Надежда": 0:0 и 9 жълти картона

Тимът на Томаш вече е трети в класирането

Lap.bg

"Локомотив" София и "Локомотив" Пловдив не се победиха в „железничарското“ дерби на Първа лига. След нулевото равенство отборът на Александър Томаш не успя да с върне първото място в класирането и вече е трети с 13 т. Лидер е ЦСКА 1948 с 14 т. "Локо" София е 6-и с 9 т.

Срещата в квартал „Надежда“ предложи куп голови положения, но двамата вратари Александър Любенов и Динко Хоркаш бяха на ниво.

Снимка: Lap.bg

„Смърфовете“ завършиха мача с 10 души, след като Александър Василев получи втори жълт картон в 69-ата минута, като това се случва във втори мач поред за тима от Пловдив. Двубоят ще се запомни и с многото жълти картони, които Ивайло Стоянов показа, като те бяха общо 9.

Снимка: Lap.bg

"Така, както се разви мачът, по-скоро съжаляваме, защото играхме с човек повече, но "Локо" Пловдив също е класен състав. До изгонването мачът беше равностоен, след това ние вдигнахме оборотите“, коментира треньорът на столичани Станислав Генчев.

"Съжалявам, че не взехме трите точки. Мисля, че бяхме по-добрият отбор. Има обаче фактори, които не ми се коментират. Има десет нарушения, от които шест жълти картона. В предния мач играхме с десет човека, сега пак... Поддадохме се на играта на съперника да има директен футбол и повече единоборства. Искам лидери като Митко Илиев, Пиргов и Витанов, около които аз да градя", коментира наставникът на пловдивчани Александър Томаш.