на живо

"Лайпциг" с първа победа за сезона в Шампионска лига

Два отменени гола не спряха германския тим срещу "Селтик"

"Лайпциг" с първа победа за сезона в Шампионска лига

"Лайпциг" записа първи успех от началото на сезона в Шампионската лига! Германският тим победи с 3:1 гостуващия "Селтик" в мач от третия кръг на група 6. Два отменени гола след намеса на системата за видеоповторения не спряха "червените бикове".

Шотландците започнаха добре, но домакините пратиха топката в мрежата зад вратаря Джо Харт в 18' чрез звездата си Кристофър Нкунку. Последният обаче се оказа в засада и попадението не бе зачетено. Десетина минут по-късно френският национал все пак откри резултата, възползвайки се от извеждащ пас на Андре Силва.

"Селтик" изравни в 48' с гол на Жота - първи за него в Шампионската лига в професионалната му кариера.

След час игра VAR помогна за незачитането на гол и на Доминик Собослай от "Лайпциг", но това не отчая хората на Марко Розе.

В 64' Силва наказа груба грешка на Харт, за да възстанови аванса на своите, а в 77' португалецът оформи и крайния резултат, оползотворявайки страхотно подаване на Мохамед Симакан.

Така "Лайпциг" подхрани надеждите си за участие в елиминационната фаза. Германците имат 3 точки на третото място - 1 зад "Шахтьор", който гостува на лидера "Реал" Мадрид (6) в късния двубой. "Селтик" е на дъното с 1 точка.