на живо

Саша Илич: По-тежкото предстои

Статичните положения са нашата сила, доволен е треньорът на ЦСКА

cska.bg

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич смята, че тимът му напълно заслужено се е класирал за плейофния кръг в Лигата на конференциите. "Червените" спечелиха с 2:0 при гостуването си на ирландския "Сейнт Патрикс" в Дъблин и с общ резултат 2:1 елиминираха съперника си.

"Честитя класирането на футболистите. Бе много трудно да стигнем до тази победа срещу много корав съперник. Ние обаче сме по-силният отбор и заслужено се класираме напред. Искам да поздравя футболистите за усилията, които положиха, без тях нямаше как да спечелим", каза сръбският специалист.

Снимка: Lap.bg

"Ние много работим върху статичните положения, тренираме ги усилено и там е силата ни. След първия мач видяхме, че съперникът е много добре организиран отбор при тях. Днес знаехме какво да очакваме. Те са отбор, който залага много на физиката. В следващата фаза ни предстои среща с много по-тежък съперник. "Базел" е много силен отбор. Очакват ни два много трудни мача срещу много качествен отбор", завърши Илич.

За трета поредна година "армейците" ще играят плейоф за влизане в групите на евротурнир. Предходните два пъти завършиха успешно срещу "Базел" и "Виктория" Пилзен, а сега пак швейцарският гранд е насреща. На 18 август е домакинството в София, а на 25-и реваншът в Швейцария.