на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Диана Дудева, любовта на едно иранско дете към Меси, миксерът на Надал и великолепната Ивет

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

1. Научете:
България винаги е имала изключителни спортисти. Някои от тях сме забравили. Спомняте ли си Диана Дудева – звезда в родната спортна гимнастика от 80-те години на миналия век? На олимпийските игри в Сеул 1988 тя печели бронз на земя – първият олимпийски медал в историята на този спорт у нас.

Дудева има още две значими отличия – сребро и бронз от участията си на европейски първенства.

Омъжена е за двукратния шампион на Стария континент по спортна гимнастика Пламен Петков. От няколко десетилетия семейството живее в Гърция, където Дудева е треньор на националния отбор на южната ни съседка.

2. Прочетете:
Една трогателна история докосна сърцата на милиони по цял свят във време на пандемия и социална изолация. Арат Хосейни от Иран, който е само на 6 години, развълнува суперзвездата на „Барселона“ Лионел Меси с простичките думи: „Меси, обичам те“ и с изумителните си умения.

3. Забавлявайте се в интернет:
Днес в "Инстаграм" ви препоръчваме последното видео, качено от един от най-големите тенисисти на нашето време - Рафаел Надал. Вместо с ракета в ръка, носителят на 19 титли от Големия шлем държи… миксер, защото готви!

4. Тествайте знанията си:

Колко участия на олимпийски игри и колко медала има в колекцията си великата наша лекоатлетка Стефка Костадинова?

Снимка: Getty Images

5. Гледайте:
Препоръчваме ви днес един особено скъп за спортната редакция на bTV документален филм – "Живот на спринт", посветен на Ивет Лалова. Този филм от поредицата bTV Репортерите бе заснет в Италия – една от най-засегнатите страни в момента от коронавируса, но месеци преди пандемията, когато никой не подозираше какво предстои.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

5 неща