на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Да ти отнемат медала заради две бири, да се спукаш от смях със Стоичков и Кройф, да уловиш огромна риба в изолация

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:
Първият спортист, който дава положителна допинг проба на олимпийски игри и губи вече завоювания си медал, е Ханс-Гунар Лиленвал. Шведът е дисквалифициран заради употреба на... алкохол в Мексико 1968. Отнето му е бронзовото отличие в петобоя. Той признава пред допингченгетата, че е изпил две бири преди състезанието, за да успокои нервите си.

Прочетете:
Съветваме ви да не пропускате коментара на Цветан Баяслиев "60% наглост, 40% лицемерие", за да научите как и защо този така наречен "български футбол" нито е затруднен финансово, нито пък е бизнес, за да има претенции да търси облага от държавната помощ по програмата 60/40 – нещо, от което се възползва ръководството на "Лудогорец".

Забавлявайте се в интернет:
Струва си да откриете в "Инстаграм" волейболиста Розалин Пенчев, за да се уверите с очите си каква огромна риба е хванал. Националът направо чупи всички рекорди и със сигурност, този улов би накарал дори най-видния рибар сред спортистите ни – бившата баскетболна звезда Васил Евтимов, благородно да му завиди.

Тествайте знанията си:
Евгения Раданова е име, което завинаги остава в историята на шорттрека, изписано с главни, златни букви. Както, разбира се, и в българския спорт. Днес ви питаме:

Колко олимпийски медала има и какви по-точно по благородство на метала са те?

Гледайте:
В никакъв случай не пропускайте видеото, качено от официалната страница на легендарния Йохан Кройф, което ще ви накара да се смеете със сълзи на опитите на Христо Стоичков да скача на въже. Уроците на самия Кройф към Камата през 1995 г. в "Барселона" са уникални. Неповторим, както може би допускате е и погледът на Стоичков, докато пробва да не се пребие с въженцето.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

5 неща