на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

Защо Ненчо е символ на триумф в родното колоездене и защо 38 см е разстоянието до Ада за Ивет Лалова

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:
Историята на родното колоездене е белязана за вечни времена от едно име, но от двама души, при това, кръвни роднини – Ненчо. Легендата Ненчо Христов е първият българин, който става победител в най-голямото аматьорско състезание в този спорт преди падането на Берлинската стена – Пробег на мира (Прага - Берлин - Варшава). Триумфът му идва през 1957 г., а 22 години по-късно, през 1979-та, Ненчо Стайков се докосва до постижението на вуйчо си като печели етапна победа в надпреварата. През 1984-а пък завършва втори.

Прочетете:
"На 38 сантиметра от Ада". Този материал, посветен на подвига и на силата на човешкия дух, събран в едно име – Ивет Лалова, ви препоръчваме като неделно четиво. Почти 4 години по-късно, всяка дума все така тежи на мястото си, а дори и в изолация, една от най-бързите жени на планетата, продължава да вълнува българите и да буди възхищение за непримиримост.

Забавлявайте се в интернет:
Винаги има нещо специално в това голям български спортист да се обясни в любов към... родината. Днес ви препоръчваме последния пост на звездата ни в кикбокса и единственият нашенец в най-прочутата и престижна верига за бойни спортове Glory – Стоян Копривленски. "За мен, ти си брегове и море, за тебе ще тупти това българско сърце”, пише бургазлията в своя профил в "Инстаграм", а каква снимка избра за този свой пост – оставяме на вас да я оцените!

Тествайте знанията си:
Майкъл Фелпс е спортистът с най-много, спечелени медали в цялата история на олимпийските игри. Днес ви питаме:

Колко медала е завоювал американският плувец в кариерата си от участия на летни игри?

Гледайте:
Неделя е прекрасен ден, в който да си припомните част 2 от бисерите на емблематичния футболен коментатор и наш колега от спортната редакция на bTV - Георги Попвасилев. "Старшина на рота, банишорски гамен и общински съветник... всичко това, в едно!" Ами, ето ги, наслаждавайте се!

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

5 неща