на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За Удо и връзката му с водната топка, сестри Дунавски, Алберт и двойната радост на една легенда в леката атлетика

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Въпрос с повишена трудност: Каква е връзката между един от най-добрите ни бивши баскетболисти и настоящ старши треньор на „Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров с водната топка? Отговорът ще ви изненада! 

Бащата на Удо – Людмил Хаджисотиров-старши, е селекционер на националния отбор по водна топка, който участва на олимпийските игри в Мюнхен 1972. Там нашите се класират на престижното 11-о място, а в състава му са прочутите братя Васил и Тома Томови, както и Александър Шпицер – баща на известната от близкото минало състезателка по синхронно плуване и основател на водната аеробика у нас – Мария Шпицер.

Кой е този велик българин, който може да се похвали, че е покорявал Олимп и като спортист, и като треньор? Виждали сте го, просто той не обича да е в центъра на вниманието! Висок, къдрокос и дългокос! И се казва Христо Марков!


На летните игри в Сеул 1988 той триумфира в тройния скок, а 12 години по-късно, в Сидни 2000, е на върха на щастието си.

Неговата възпитаничка Тереза Маринова повтаря успеха му и вдига победоносно ръце в сектора на неговата коронна дисциплина.

Злато за Тереза, неимоверна гордост за Христо и за родната лека атлетика. Четвъртък е добър ден, за да изгледате отново тези два олимпийски финала!

Днес ви питаме: помните ли най-известните близначки в българската художествена гимнастика Адриана и Камелия Дунавски? А знаете ли тяхната специалност? Защо не опитате да отговорите в нашия куиз?

Най-известните близначки в българската художествена гимнастика

Днес гост на bTV Спорт в скайп чата ни във "Фейсбук" е един от най-талантливите и най-добри млади спортисти на България – скиорът Алберт Попов. По този повод искаме да отделите минутка и да изгледате най-доброто му класиране за Световната купа при алпийците през изминалия сезон.

Ето го и него:

Днес избрахме за вас един документален филм от поредицата bTV Репортерите, който ще ви срещне с Георги Мърков – антитерорист №1 сред спортистите.

Той е олимпийски шампион по борба класически стил от игрите в Мюнхен 1972, а преди 36 години обезоръжава терорист по време на европейското първенство в Швеция – история, която показва един от най-добрите спортисти на България през 70-те години на миналия век в друга светлина.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

5 неща