на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес (ВИДЕО)

За първата световна рекордьорка под български флаг, придвижването със задно салто вместо ходом и лудостта на един футболен коментатор

btvnovinite.bg

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Йорданка Благоева е едно от най-великите имена в историята на българския спорт. Малцина обаче знаят, че като дете, преди да избере леката атлетика, тя се занимава с... парашутизъм и дори прави няколко скока. Освен това, в историята на скока на височина, Благоева е и сред малкото, опитвали, тренирали и състезавали се в три стила: ножица, коремно претъркаляне и фосбъри флоп.

Върховите постижения в кариерата си поставя с коремно претъркаляне: олимпийско сребро в Мюнхен 1972 и олимпийски бронз в Монреал 1976, световен рекорд от 194 см в Загреб през 1972 г. (първата българка в историята, подобрила рекорд на планетата – б.р.).

 

Прочетете:

След като в вчера и в сряда ви предложихме първите две части на поредицата на спортната редакция на bTV „Анатомия на шампиона” с участието на Антъни Иванов и Мирела Демирева, днес е ред на още едно огън момиче от Царицата на спортовете – Габриела Петрова.

Снимка: Lap.bg

Как тренира и какво яде една българка в най-свирепата дисциплина от леката атлетика? Може да прочетете в статията на Елена Яръмова тук:

Забавлявайте се в интернет:

Звездата на спортната гимнастика Нийл Уилсън сякаш по-лесно се придвижва със задни салта, отколкото ходом. Британецът въобще не си поплюва, а от последното му изпълнение останаха безмълвни дори от МОК, които качиха видеото на европейския шампион и бронзов медалист от олимпийските игри в Рио 2016 в официалната си страница в Инстаграм.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

@nilemw @olympicchannel #repost ・・・ A 'casual' afternoon at home for Olympic bronze medallist Nile Wilson. : @nilemw #StayStrong #StayActive @Britishgymnasticsofficial

Публикация, споделена от The Olympic Games (@olympics) на

Тествайте знанията си:

Албена Денкова и Максим Стависки са единствените българи, които могат да се похвалят с медали от световни първенства по фигурно пързаляне. Днес ви питаме:

Колко пъти танцовата ни двойка завоюва златото от шампионат на планетата?

Гледайте:

Какво прави един от любимите ви футболни коментатори в Шампионската лига и Лига Европа – Георги Попвасилев в сегашните времена, когато футбол няма, а мачовете вървят единствено на повторение? Ами, поддържа форма в домашни условия, готви боб и е по-луд от всякога.

Снимка: bTV

А ако не вярвате, просто изгледайте видеото му в дни на социална изолация.

bTV призовава: останете си вкъщи!