на живо

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес

Преди всичко останало трябва да честитим рождения ден на голямата Румяна Нейкова

Instagram

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Днес (06.04) е голям ден в историята на родния спорт! Родена е последната олимпийска шампионка за България Румяна Нейкова! Пожелайте й честит рожден ден и отделете точно 2:19 минути, за да изгледате финалната гонка на 1000 м скиф в гребането от Пекин 2008, в която никой и нищо не бе в състояние да спре Руми по пътя към златния медал. 

Знаете ли, че прапрадядото на един от най-добрите ни баскетболисти от националния отбор на колички и от тима на „Левски” - Димитър Костов, е бил страхотен лекар? С много строги мерки за контакти и изолация, д-р Стефан Хаджипенчев спира заразата от холера във Велико Търново през 1886 г. Година по-рано е командирован в софийската болница, за да лекува ранени войници от фронта. Награден е с орден „Свети Александър” - V степен.

Снимка: Instagram

Видяхте ли последното видео на Рафаел Надал в „Инстаграм”? Коя е мистериозната партньорка в импровизирания тенис дуел в двора на къщата на Матадора?

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Al final... me gana? Mi hermana @mariabel_nadal Lo dicho, hay que animarse #yomequedoencasa #iorestoacasa #istayhome #jerestechezmoi #tennisathome

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal) на

Партньорката на Надал

Прочетохте ли супер забавната статия какво биха правили българските спортисти до края на пандемията? „2 сухара, половин ябълка, 50 грама сурови ядки” – запасите на гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика за следващите два месеца, а за да ги държи под око, Илиана Раева ги наблюдава с конферентна връзка. Смях, още смях, още мнооого смях с коментара на Цветан Баяслиев.

Разбрахте ли, че Кубрат Пулев ще дари близо 2 млн. евро за всички хора, изправени на първа линия в битката срещу коронавируса у нас? Ако не сте, вижте акцентите на Кобрата пред германския вестник „Билд”, а думите на боксьора днес са на първа страница на всички британския издания. 

Пулев все още се надява, че битката му срещу Антъни Джошуа ще се състои тази година, а ние използваме възможността, за да ви припомним как Кубрат тренираше за двубоя срещу Хюи Фюри на Белмекен – лагер, на който той допусна до себе си репортера на спортната редакция на bTV Иван Боянов. 

bTV призовава: останете си вкъщи!