на живо

Акрапович пред bTV: Не беше лесно решение, трябваше ми ново предизвикателство (АУДИО)

"Пловдив за мен остава нещо като небето. Няма да кажа и една лоша дума за "Локомотив" и г-н Крушарски"

Lap.bg

Решението да напусне "Локомотив" Пловдив, за да поеме ЦСКА, е било трудно и взето след много размишления. Това сподели пред bTV треньорът Бруно Акрапович, който скоро ще подпише с "армейците". Босненецът допълни, че градът и клубът винаги ще бъдат специални за него.

"Преговорите стартираха в четвъртък. Бях в контакт с г-н Ганчев и след един-два дена се разбрахме. След това помолих г-н Крушарски да ме освободи, за да мога да отида в ЦСКА. Той се изненада от моята молба. Все пак работим от много време заедно, познаваме се. Но успяхме да намерим правилните думи в този момент и си стиснахме ръцете.", разкри Акрапович.

Снимка: Lap.bg

"Феновете имат право да правят каквото мислят за правилно. Аз, за себе си, мога да кажа, че до последно работих честно и със сърце за отбора. Правех всичко възможно той да върви... Имахме големи успехи, имахме и трудни моменти. Позитивното в мен е много повече и няма по никакъв начин да казвам нито една лоша дума за "Локомотив"... Разбирам ситуацията, но имах чувството, че е дошъл моментът за ново предизвикателство, кариерата ми да върви нагоре."

"Знаем за единия и за другия отбор. Аз се опитвах винаги тази разлика да не се вижда много и успях да го направя. Мисля, че в моята работа заслужавам да имам възможност и за още по-големи неща."

Снимка: Lap.bg

"Няма нищо негативно да казвам за г-н Крушарски, беше приятен период. Не искам не дума, а дори една лоша буква да кажа. Тези позитивни неща за мен са важни и цял живот ще ги помня. Пловдив за мен остава нещо като небето."

"ЦСКА участва в Лига Европа и разполага с качествени играчи, с които можем да постигнем хубави неща. Моментът беше такъв. Те търсеха нов треньор, а аз - ново предизвикателство. Изобщо не бързах с решението, не беше лесно за мен. Оттук нататък искам да спечеля всичко възможно с ЦСКА, няма граници. Според мен това е най-големият отбор в България и заслужава.", завърши треньорът, който изведе "Локомотив" до две Купи и една Суперкупа на България.

Снимка: Lap.bg