на живо

Баскетболист отряза опашката си след триумфа на "Фенербахче" (ВИДЕО)

Перо Антич подстрига Лиуджи ДаТоме пред 16 000 зрители в Истанбул

Long hair, don't care. До снощи това бе водещото изречение в профила на един от най-добрите баскетболисти в Европа Луиджи ДаТоме. Италианецът обаче осъмна подстриган - обещание, което даде преди финала на неговия "Фенербахче" срещу "Олимпиакос" в Евролигата снощи в Истанбул.

"Ако спечелим, ще позволя да ми отрежете опашката още на терена", закани се 203-сантиметровото крило на старта на турнира. Решена дума, хвърлен камък.

"Фенерите" покориха континента с красива победа с 80:64, за която ДаТоме има огромна заслуга. В средата на третата четвърт, когато нищо още не бе решено, той избухна с две поредни тройки, които подкосиха краката на съперника.

Веднага след награждаването, 16 000 зрители в зала "Синан Ердем" видяха как един от най-големите зевзеци в отбора на домакините Перо Антич грабна ножицата, която прилежно бе скрил в съблекалнята, накара ДаТоме да седне пред него като в бръснарски салон и без да му мигне окото отряза опашката му и я развя като трофей във въздуха за радост на феновете.

Луиджи ДаТоме започва да пуска косата си дълга през 2011 г., когато решава, че ще заложи на имидж на рокаджия.

Фен на метъл и хардрок музиката, италианецът свири на китара и разпуска пеейки сам у дома след тежки мачове. Пуска косата си, започва да я връзва на опашка, за да не му пречи, пуска и брадата си. От тогава подстригва само връхчетата, а голямата промяна във фризурата повтаря, че ще направи едва, когато навърши 35.

И понеже Луиджи е все още само на 27, за новия му външен вид трябва да благодарим на точната му ръка от тройката, на удържана та мъжка дума и разбира се, на услужливия за всевъзможни щуротии Перо Антич.