на живо

Бейл: "Бихме "Аякс" с късмет" (ВИДЕО)

Уелсецът говори за карантината и футболът, който му липсва.

Reuters

Докато в Испания продължават догадките дали Гарет Бейл ще остане в "Реал" Мадрид и през следващия сезон, уелсецът даде интервю за британския канал "Би Ти Спорт". В него той разкрива, че най-ценният трофей в кариерата му е Десетата, спечелена от "Реал". Причината е, че това е бил първия трофей от Шампионската лига, който печели. Специално място в сърцето му има и купата от финала в Кардиф, защото се провежда в неговата родина.

За миналогодишния провал в турнира, когато "Реал" отпадна от "Аякс" на 1/8-финал след домакинска загуба, Бейл има интересно мнение: "Когато играхме срещу "Аякс" не мислехме, че са толкова добри. Бяха много организирани и способни да играят на високо ниво. Знаеха перфектно какво трябва да правят, кой каква роля има. В първия мач в Амстердам спечелихме с късмет, но на реванша те направиха истински спектакъл и приковаха очите на света."

Относно карантината и социалната изолация в Испания Бейл е категоричен, че правилата се спазват от всички: "Вече 6 седмици сме в изолация. Доста стриктно се спазват правилата. Не можем да излизаме за разходки или да спортуване. Така обаче се грижим за хората около нас. Осъзнаваме, че трябва да направим жертви."

Снимка: Reuters

Уелсецът разкрива, че треньорите в "Реал" Мадрид са им изпратили програма, която да следват у дома, за да поддържат физическа форма. Доволен е, че сега има повече време за семейството си, но въпреки това му липсва футболът, пътуванията. Остава открит въпросът дали ще го практикува в "Реал" или в друг отбор през следващия сезон.

bTV призовава: останете си вкъщи!