на живо

Джуд Белингам: Давате най-голямото дерби на съдия, който е уговарял мачове! Какво очаквате?

В "Борусия" Дортмунд скочиха на рефера Феликс Цвайер

Reuters

Английският полузащитник на "Борусия" Дортмунд Джуд Белингам постави под съмнение назначаването на Феликс Цвайер за главен съдия на голямото дерби в Германия. "Жълто-черните" загубиха "Дер Класикер" с 2:3 от "Байерн" Мюнхен.

Реферът подмина протестите на домакините за дузпа, а след това отсъди такава за игра с ръка на Матс Хумелс. След точно изпълнения наказателен удар от Роберт Левандовски, баварците спечелиха двубоя на "Сигнал Идуна Парк".

Снимка: Reuters

"Давате на рефер, който преди е уреждал мачове, най-големият мач в Германия. Какво очаквате?", коментира след мача 18-годишният Белингам.

През 2005 г. Германският футболен съюз наказва за шест месеца Цвайер зарaди участието му в уговаряне на мачове.

"За мен това не е дузпа. Той (Хумелс) дори не гледа към топката, опитва се да я достигне и тя го удря", добави халфът и постави под съмнение и други решения на съдията по време на мача.

Снимка: Reuters

Треньорът на "Борусия" Дортмунд Марко Розе получи жълт картон заради ядосаната си реакция след отказа на Цвайер да отсъди дузпа в полза на тима му.

Впоследствие наставникът беше изгонен от резервната скамейка след протестите му за дадения на "Байерн" 11-метров наказателен удар.

Снимка: Reuters

Капитанът на "жълто-черните" Марко Ройс падна в наказателното после след съприкосновение с Люка Ернандес в 54-ата минута. Според лидера на домакините съдията е трябвало да изгледа отново ситуацията.

"На повторението изглежда доста зле. Срамота е, че не прегледа тази ситуация", заяви Ройс.