на живо

Братовчед на Стивън Джерард пише история в Англия

15-годишният Боби Дънкан по стъпките на легендата на "Ливърпул"

Добри новини за феновете на Стивън Джерард. Малко след като легендата на "Ливърпул" сложи край на състезателната си кариера, на хоризонта изгря друг член на неговото семейство - 15-годишният му братовчед Боби Дънкан.

По всички изглежда, че младокът върви уверено по стъпките на батко си, а наскоро той се превърна в единствения футболист в историята на Англия, отбелязал хеттрик срещу Бразилия. Това се случи при победата с 4:3 в мача между отборите до 16 години на двете страни.

Също като братовчед си, Дънкан е израснал в Хайтън. За съжаление на привържениците на "Ливърпул" обаче в момента той защитава цветове на "Манчестър Сити".

По-малките му братя - Оли и Фреди играят в академията на мърсисайдци, а Боби е тренирал както с "червените", така и с градския съперник "Евертън".

Отборът на "Уигън" пръв се докопва до него, но в крайна сметка "Манчестър Сити" успява да го отмъкне.

Боби се присъединява към "гражданите" на 10-годишна възраст: "Сити" поставяха основите на футболната си академия и след всичките направени инвестиции, реших, че ще е добре за моето развитие да премина при тях", споделя той.

Дънкан вече подобри рекорда за голмайстор на националните академии, а призът "Златна обувка" му бе връчен лично от Зинедин Зидан.

За разлика от именития си братовчед, Боби Дънкан играе като типичен нападател. Въпреки това той се възхищава безкрайно много на Джерард.

"Баща ми имаше навика да ми пуска видеа с всички страхотни изпълнения на Стиви. Гледах ги постоянно, повтаряйки си, че един ден това мога да бъда аз. Винаги съм търсил неговата подкрепа, не само защото сме роднини, но и защото е израснал в Хайтън".

"Стивън има огромно влияние върху мен. Това, което е постигнал в кариерата си, ме вдъхновява. Той винаги е изпитвал глад и желание за печелене на трофеи. Неговите талант, характер и ролята на истински лидер го направиха това, което е".

Джерард е сред първите, поздравили го за отбелязания хеттрик:

"Опитвам се да се уча от него и затова съобщението, което ми изпрати след мача с Бразилия, наистина означава много за мен", допълва Дънкан.

Но дали тази семейна връзка ще се окаже достатъчна един ден Боби да напусне "Манчестър Сити" заради "Ливърпул", предстои да видим. При всички положения мърсисайдци дълго ще съжаляват, че са изпуснали дори само един член на фамилията Джерард.