на живо

"Брюж" е първият служебен шампион в Европа

Белгийската лига прекрати първенството и коронова новия стар първенец

"Брюж" е първият футболен отбор в Европа, който печели титлата след прекратяване на първенството. Ръководството на белгийската Юпилер лига реши, че настоящото класиране е окончателното. Срещата се състоя тази сутрин, а на нея се взе още решението, че представителите в евротурнирите ще бъдат определени в следващите седмици.

Преди спирането на шампионата "Брюж" водеше убедително в класирането с 15 точки пред втория "Гент". Първенството имаше само още един кръг от редовния сезон, след което трябваше да се изиграят плейофите. Така "синьо-черните" печелят титлата за втора поредна година и отново ще имат възможността да играят в групите на Шампионската лига.

Представители на клубовете ще сформират работна среща и относно изпадащите и влизащите в елита на Белгия. Единственият турнир, който ще се доиграе, ще бъде Купата на страната.

Снимка: Getty Images

Съседите от Нидерландия възнамеряват да последват примера на Белгия и да провъзгласят "Аякс" за шампион 8 кръга преди края. Ръководството на федерацията обаче ще срещне огромен отпор от клубове, които все още имат шанс за титлата - като АЗ Алкмаар, който е с равен брой точки с "Аякс", но с по-лоша голова разлика. Големият враг на амстердамци - "Фейеноорд", е на 6 точки от "Аякс" и също трудно би се съгласил на титла в посока столицата.

Снимка: Getty Images

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: