на живо

Колко важен е Мбапе за успеха на ПСЖ?

Френският нападател до последно ще бъде под въпрос за реванша срещу "Реал" Мадрид

Reuters

Ще играе ли Килиан Мбапе срещу "Реал" Мадрид? Въпрос, който от няколко дни терзае привържениците на ПСЖ, а и всички неутрални любители на футболната игра.

Френският нападател е с контузия в лявото стъпало, но е включен в групата на Маурисио Почетино. А дали ще бъде титуляр, ще стане ясно в последния момент.

Снимка: Getty Images

Неговото присъствие или отсъствие би оказало ключова роля за амбициите на ПСЖ да продължи към 1/4-финалите и евентуално да спечели Шампионската лига. Именно той отбеляза и единственото попадение в първата среща в 94-ата минута.

Статистиката е красноречива - 23-годишният нападател е пропуснал общо четири мача за парижани през този сезон. От тях грандът печели само един ("Лил" с 2:1), записва един равен (с "Лориан") и губи два - от "Ница (0:1) през миналия уикенд и в началото на сезона от "Лил" (0:1) за Суперкупата на Франция.

През настоящата кампания Мбапе има 24 гола в 34 мача. Повече от сбора на попаденията на колегите му в атака Лионел Меси (7), Неймар (4), Анхел ди Мария (3) и Мауро Икарди (5).

Снимка: Reuters

Сравнението по асистенции също е впечатляващо: 17 за Мбапе срещу общо 20 за гореизброените му съотборници.

В края на февруари той вкара два гола за победата с 3:1 над "Сент Етиен" и изравни Златан Ибрахимович на второ място във вечната голмайсторска листа на клуба (156 гола). Само Кавани е с повече - 200.

Има 5 гола в последните си 5 мача за ПСЖ, а активът му в Шампионската лига през този сезон е 5 попадения и 6 асистенции в 7 мача.

Снимка: Reuters

В днешния си брой френският "Екип" поставя Мбапе на главно място на своята корица. Изданието прави препратка с "Междузвездни войни" и смята, че няма да гледаме "завръщането на джедаите", а "завръщането на гения".

Испанските медии са категорични, че днешният двубой ще е важен за решението му къде да продължи кариерата си. Миналото лято ПСЖ отказа оферта от "Реал" Мадрид на стойност 220 милиона евро, само за да го задържи и да атакува с него трофея в Шампионската лига. Дори това да означава да го пусне без пари в края на този сезон.

Сблъсъкът между "Реал" Мадрид и "Пари Сен Жермен" е тази вечер от 22:00 ч. Може да го гледате на живо по bTV Action.