на живо

Лудница в Дортмунд, актьори в Торино, а Роналдо се държи като Краев (ВИДЕО)

Шампионската лига не спира да ни изненадва

БГНЕС

Има гол, няма гол. Актьорска игра от ново поколение и едно положение, с което Кристиано Роналдо ни напомни за Божидар Краев.

В първите два реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига имаше за всекиго по нещо.

В Торино "Ювентус" се сгромоляса срещу 10 "дракона". "Бианконерите" спечелиха реванша срещу "Порто" с 3:2 след продължения, и въпреки че повече от час играха с човек повече, отпаднаха сензационно от битката за трофея.

Като не броим головете, имаше няколко запомнящи се положения. В 64-ата минута капитанът на "Порто" Пепе фаулира Алваро Мората, който остана известно време на терена. Докато нападателят на Старата госпожа изпитваше болка, ветеранът се оправдаваше пред съдията... иронизирайки Мората.

В мача имаше още една ситуацията, достойна за номинация за "Златен глобус". В 118-ата минута, при резултат 3:2 за "Юве", който обаче изпращаше "Порто" в следващата фаза, резервата Марко Груич започна да бави времето.

Сръбският полузащитник си полежа, преструвайки се, че го боли, а междувременно хвърляше по едно око към съдията дали му минават номерата.

За втора поредна година Кристиано Роналдо напуска надпреварата твърде рано. Португалецът асистира за един от головете на Федерико Киеза, но не успя да помогне особено на "бианконерите". В 115-ата минута той направи сериозна грешка, която ни напомни за Божидар Краев.

При пряк свободен удар, Роналдо позволи на топката да мине под краката му и така влезе във вратата на Войчех Шчесни за 2:2. Именно това попадение изхвърли "Юве" от Шампионската лига, а ситуацията ни накара да се върнем към пропуснатия шанс на България да се класира за европейското първенство.

Роналдо подскочи с обърнат гръб, точно както го направи Краев в опит да се предпази от топката в баража срещу Унгария в София миналата есен. Тогава след рикошет топката влезе във вратата на Пламен Илиев за 0:2.

Снимка: Lap.bg

Междувременно в Дортмунд, Арлинг Холанд отбеляза два гола в четвърти пореден мач и вече е номер 1 по реализирани попадения в Шампионската лига (20) преди да навърши 20 години. "Жълто-черните" и "Севиля" направиха 2:2 в реванша, но след общ резултат 5:4 напред продължиха германците.

Норвежкият нападател се разписа съответно в 35-ата и 54-ата минути. Вторият му гол бе от дузпа, която той първоначално не реализира, но получи шанс да изпълни наново заради престъпване напред на вратаря Ясин Буну.

Около второто попадение на Холанд обаче се заформи странна ситуация, в която главна роля изигра системата за видеоповторения (VAR).

В 48-ата минута след страхотна индивидуална акция и изстрел от невъзможен ъгъл "Златното момче" направи 2:0.

Попадението първо бе зачетено, а след това отменено заради нарушение на тарана. И веднага след преразглеждането на въпросната ситуация, главният съдия Джунейт Чакър реши да провери друга, случила се няколко минути по-рано. Реферът видя фаул на Жул Кунде срещу Холанд в наказателното поле и отсъди дузпа.

При нея обаче младокът не успя да преодолее стража на гостите. Направи го обаче малко по-късно, когато реферът получи сигнал, че Буну е направил крачка напред преди изпълнението на Холанд.

Голмайсторът само това и чакаше - реализира, след което изрази твърде бурно радостта си - дразнейки вратаря. Това отприщи гнева на севилци, те го подгониха, но след кратка разправия не се стигна до големи сблъсъци.

Първият гол на Арлинг Холанд пък дойде след асистенция на Марко Ройс, а норвежецът благодари на своя капитан, вдигайки го високо на ръце.