на живо

Пяха ли шведите "Шушана" на "Лудогорец"? (ВИДЕО)

Песен с подобна мелодия прозвуча в изпълнение на феновете на "Малмьо"

Instagram

Феновете на шведския футболен "Малмьо" изпяха "Шушана" малко преди втория гол във вратата на "Лудогорец"! Истина или лъжа? 

Един бърз преглед, показва, че е по малко и от двете!

Естествено, че не сме си помисляли, че на стадиона в Малмьо по време на първия мач от плейофите за влизане в груповата на Шампионската лига между местния тим и "Лудогорец" е звучала песента, която преди няколко години направи изключително популярен у нас поп-фолк изпълнителя със звучния артистичен псевдоним Наско-Ментата. 

Мелодията обаче е много близка и за всичко това си има обяснение. 

Всъщност популярната "Шушана" е стара еврейска любовна песен. Тя продължава да се изпълнява и до днес на сватби и празнични поводи. В популярната култура обаче навлиза през 60-те години на ХХ век. 

Снимка: Instagram

И така достига и до футболните агитки, които си "открадват" мелодията и за свои песни. Явно в "Малмьо" също са си я харесали. 

Дали феновете в Разград ще отговорят с някоя популярна шведска мелодия при реванша на 24 август? Едно е ясно - футболистите на "Лудогорец" трябва да мислят не за музика, а за футбол, тъй крайният резултат след първия мач е 0:2. Истинска "Мама Миа"... в изпълнение на АББА!