на живо

Човекът футбол: Роналдо вече е футболистът с най-много мачове в Шампионската лига

Португалецът е и вторият най-възрастен играч на "Манчестър Юнайтед", отбелязвал гол в турнира

Reuters

Кристиано Роналдо отново се превърна в герой! Португалецът успя да отбележи във вратата на "Виляреал" в самия край на мача и да донесе победата на "Манчестър Юнайтед" с 2:1 в драматична среща от груповата фаза на Шампионската лига. 

Вечерта на "Олд Трафорд" беше историческа за носителя на 5 награди "Златна топка". Роналдо покори още един връх и вече е футболистът с най-много мачове в Шампионската лига. Срещата беше под номер 178 за него в най-силната европейска клубна надпревара. В нея той е играл с 3 тима. За "Манчестър Юнайтед" това беше 54-ия му мач. С "Реал" Мадрид има 101, а с предишния си отбор "Ювентус" - 23 мача.

Снимка: Reuters

По този показател Роналдо изпревари вече бившият вратар Икер Касияс. През април 2017 г. той изигра мач номер 177 в Шампионската лига.

След португалеца и Касияс в класацията се нареждат Шави и новата звезда на "Пари Сен Жермен" и най-голям футболен "враг" на Роналдо - Лионел Меси. Те имат по 151 мача. 

Снимка: bTV

Попадението на Роналдо в 95-ата минута го прави втория най-възрастен голмайстор за "Манчестър Юнайтед" в Шампионската лига. Вчера (29 септември) португалецът беше на точно 36 години и 236 дни. 

Изпреварва го само Брайън Робсън, който през 1993 г. бележи във вратата на "Галатасарай" на 36 години и 282 дни.

Снимка: bTV

Плюс това португалецът изравнява бившия си съотборник в "Реал" Мадрид - Серхио Рамос. Двамата имат по 3 гола в добавеното време на срещи, които са обърнали резултата в мачовете. 

Със сигурност Шампионската лига е най-любимата надпревара на Роналдо. Той е печелил 5 пъти трофея - веднъж с "Манчестър Юнайтед" (2008 г.) и 4 пъти с "Реал" Мадрид (2014, 2016, 2017, 2018 г.).

Снимка: Reuters

Роналдо е футболистът с най-много голове в елиминационната фаза на Шампионска лига - 67. 

Той е единственият футболист, вкарвал 3 пъти на финал и в 11 последователни мача от надпреварата.