на живо

Да загубиш след 865 дни (ВИДЕО)

Историческата серия от 111 поредни победи на баскетболистките на "Кънектикът" приключи

Всяко нещо си има начало и край. Край имат включително и най-впечатляващите спортни постижения. Като това на един от най-великите колежански отбори по баскетбол в САЩ - "Кънектикът".

Женският тим на университета - символ на доминация и класа от десетилетия, загуби за първи път от 865 дни. Това се случи точно, когато не биваше - на полуфинал в прочутата надпревара в NCAA. Точка на историческата серия от 111 поредни победи на "хъскитата" сложи отборът на "Мисисипи Стейт", който изтръгна драматичен успех над фаворита "Кънектикът" с 66:64 след продължение и след кош, отбелязан буквално със сирената на добавеното време в залата в Далас. Автор на най-ценните 2 точки в "Американ Еърлайнс сентър", изпратили "булдоците" в битката за титлата срещу Южна Каролина стана Морган Уилям.

"Кънектикът" и "Мисисипи" се срещнаха в елиминациите на колежанската лига отвъд океана, известни като Sweet 16 и през миналата пролет като тогава непобедимите звезди на треньор №1 в NCAA Джино Ориема разгромиха съперника с... 60 точки разлика! Това е и най-тежката загуба, инкасирана в регионалните полуфинали на турнира. Поражение, с което момичетата от "Мисисипи" живяха и тренираха с мисълта, че ще дойде време за реванш. И този ден наистина дойде!

"Кънектикът" сдава трона след четири поредни шампионски титли. Победоносната серия от 111 поредни успеха започна на 23 ноември 2014 г. след 96:60 срещу "Крейтън".

"Хъскитата" остават зад гърба си статистика, която дълго ще се помни: 61 победи с над 40 точки разлика, 38 поредни победи като гости, победа с умопомрачителните 65 точки разлика - над "Южна Флорида" със 103:37 на 10 януари тази година, 80 поредни победи в конференцията, в която се състезават AAC.

"Кънектикът" не бе губил мач от 17 ноември 2014 г., когато отстъпи пред "Станфорд".