на живо

Домът на ръгбито очаква финала в Шампионската лигa

"Милениум Стейдиъм" е готов за "Реал" - "Ювентус"

Сблъсъкът между "Ювентус" и "Реал" Мадрид е най-голямото спортно събитие, организирано от Уелс. Финалът е очакван с нетърпение от милиони зрители по света, а тази година негов дом ще бъде националният стадион на Уелс - "Милениум".

"Милениум Стейдиън" е построен през юни 1999 г. за началото на световното първенство по ръгби. Оттогава всяка година приема различни турнири по ръгби, в това чисто най-престижната европейска надпревара Турнира на Шестте нации, както и Световната купа. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на реновирането на "Уембли", стадионът в Кардиф е домакин на всички значими финали в английския футбол. 

Той има капацитет от 74 500 седящи места, но за срещата между "Реал" и "Ювентус" броят им ще бъде намален до 64 000. 

Снимка: Getty Images

За първи път мачът за трофея в Шампионска лига ще се играе на закрито. Покривът на националния стадион на Уелс ще бъде спуснат от съображения за сигурност, след като нивото на заплаха във Великобритания бе вдигнато на "критично" заради терористичния акт в "Манчестър Арена". Освен това и двете официални тренировки на "Реал" Мадрид и "Ювентус" също ще бъдат затворени. 

В Кардиф няма да ги има и традиционните фен зони на открито. Очаква се за финала да пристигнат близо 170 000 привърженици на двата тима, а за опазването си тяхната сигурност ще се грижат 15 000 полицаи.

Двубоят "Реал" Мадрид - "Ювентус" ще бъде излъчен пряко по bTV Action в събота (3 юни) от 20:30 ч.