на живо

"Край на играта": Шеги и закачки с краткия живот на Суперлигата

В социалните мрежи изобилства от колажи и мемета

48 часа. Само толкова бе продължителността на живота на европейската Суперлига. В понеделник сутрин светът осъмна с новината за 12 от най-богатите клубове, което се отцепват и си правят собствен турнир. Фенове, експерти и институции скочиха срещу проекта и в сряда вечер един по един отборите започнаха да напускат кораба.

Ситуацията ескалира по-бързо от очакваното и съвсем логично в социалните мрежи вече изобилства от колажи и забавни мемета.

Бившият защитник и капитан на "Ливърпул" Джейми Карагър, който в момента е футболен анализатор, бе сред най-гласовитите по казуса със Суперлигата. С огромна гордост той публикува колаж с надгробна плоча и датите на "раждането" и "умирането" на новия турнир.

Бившият бранител на "Манчестър Юнайтед" Рио Фърдинанд пък показа как доволно потрива ръце след преглеждането на социалните мрежи тази сутрин.

Основен герой на коментарите и колажите е президентът на "Реал" Мадрид Флорентино Перес, който щеше да държи властта и в Суперлигата.

Дори всички клубове да напуснат Суперлигата, "Реал" Мадрид няма да се откаже.

Тази победа е за всички футболни фенове.

А след заплахата на УЕФА за изваждането от националните отбори на всички футболисти на тимовете, участващи в новия турнир, феновете импровизираха със състава на Англия за шампионата на Стария континент през лятото. Разпознавате ли тези футболисти?