на живо

"Ювентус" надхитри "Интер" и се класира за финала за Купата на Италия

Полуфиналът в Торино завърши 0:0 и с общ резултат 2:1 "бианконерите" продължават напред

Getty Images

За втора поредна година "Ювентус" се класира за финала в турнира за Купата на Италия. "Бианконерите" отстраниха не кой да е, а един от големите си врагове - "Интер". В реванша от полуфиналите играчите на Андреа Пирло направиха 0:0 и след 2:1 на "Джузепе Меаца" се класираха напред. 

Двата отбора подходиха предпазливо през първото полувреме и чистите голови положения бяха кът. Единственото такова се откри пред Лаутаро Мартинес, който обаче от воле не успя да намери опразнената от Джанлуиджи Буфон врата.

През втората част домакините се прибраха и оставиха инициативата на "Интер". Това обаче не доведе до нещо по-сериозно пред опитния страж, който имаше и солидната подкрепа на халфове и защитници пред себе си, блокирали десетки удари. 

Снимка: Getty Images

Това е шеста суха мрежа за "Ювентус" в последните седем мача. Подемът на "Старата госпожа" е осезаем от началото на календарната година като единствената загуба е от "Интер" в 12 двубоя за 2021 г. Торинци ще спорят за трофея за 20-ти път в историята, а са и рекордьори с 13 спечелени купи на страната. "Интер" пък ще си остане със седем, последната завоювана през 2011 г. Това е и единственият трофей, който се изплъзва от ръцете на Кристиано Роналдо. 

"Нерадзурите" остават без победа на "Ювентус Стейдиъм" от 2012 г., когато водени от Андреа Страмачони, си тръгнаха с трите точки. 

Снимка: Getty Images

Финалът е на 19 май и най-вероятно ще бъде на "Джузепе Меаца" в Милано. Традиционно, финалите в турнира са в Рим, на "Олимпико", но предвид липсата на фенове, тази година шефовете на италианския футбол са преценили да има друг домакин на финала. Очаква се промяната да бъде финализирана в края на месеца.