на живо

Когато тенисистите превъртят на корта (ВИДЕО)

Мислите, че да ви оцелят с топка е неприятно, а какво ли е да ви ударят шамар на корта

Reuters

Случилото се при скандалната загуба на Канада от Великобритания за Купа "Дейвис" и дисквалифицирането на Денис Шаповалов от надпреварата, шокираха голяма част от феновете на тениса.

17-годишният играч бе много разгневен при изоставането си от Кайл Едмънд в третия сет и случайно или не, изпрати топка към главния съдия при спряла игра, уцелвайки го в лявото око.

Въпреки това историята помни и други екстремни моменти, довели до кръв, белези и синини. Представяме ви петима от най-фрапантните нарушители на установените правила в тениса:

Бившият номер 3 в света Давид Налбандян е един от последните отрицателни примери за играч, който изпусна нервите си по време на мач и това доведе до отстраняването му на финала на турнира на трева в Лондон през 2012 г.

35-годишният състезател водеше със 7:6(3), 3:4, когато в изблик на ярост изрита рекламно табло и нарани седналия в близост до него съдия на линията. Освен че се раздели с мечтата си за трофея, наградния фонд и точките от турнира, Налбандян трябваше да плати и 10 хил. долара глоба.

Бившият американски тенисист Джеф Таранго и неговата съпруга завинаги ще бъдат запомнени с поведението си по време на двубоя с Александър Мронц през 1995 г. След отправени груби изрази към публиката, играчът бе официално предупреден от съдията Бруно Ребю.

Това не се хареса на Таранго и след няколко неприлични реплики към рефера, той реши да си тръгне от корта. Освен че бе обиждан, Ребю бе и публично унижен, след като жената на американеца му удари звучен шамар на път към съблекалнята.

"Не може да си сериозен, човече!" остана най-известният изблик в тенис средите. Нейният първоначален източник е не кого да е, а известният с буйния си нрав и скандали със съдиите Джон Макенроу. Той употреби фразата по време на мач от "Уимбълдън" през 1981 г. Впоследствие вдигна трофея от надпреварата.

15-ият в световната ранглиста Ник Кирьос се забърка в скандал с настоящия номер 3 Станислас Вавринка. По време на мач между двамата австралиецът каза на своя съперник, че друг тенисист - Танаси Кокинакис е спал с приятелката му Дона Векич.

Случката с бившия номер 4 в света Тим Хенман на "Уимбълдън" през 1995 г. много напомня тази на настоящия ни герой Шаповалов. По време на мач той по подобен начин уцели с топка дете подаващо топките.