на живо

Краят на красивия спорт - реакциите след уволнението на Клаудио Раниери

Симпатията към "Лестър" си отива с мениджъра, заяви Джейми Каръгър

"Лестър" изненадващо уволни мениджъра Клаудио Раниери, а негативните и осъдителни реакции не закъсняха, както в медиите, така и в социалните мрежи.

65-годишният италиански специалист изведе тима до титлата във Висшата лига през миналия сезон. През настоящия обаче "лисиците" се намират опасно близо до зоната на изпадащите.

Вижте най-интересните коментари и мнения сред легенди на футбола и известни спортисти:

Отбелязалият 95 гола в 194 мача за "лисиците" в периода от 1978 до 1985 г. Гари Линекер определи действията на тайландските собственици като "необясними и непростими".

Носителят на "Златната топка" през 2001 г. Майкъл Оуен реагира изключително емоционално на случилото се:

"Днес загубих голяма част от любовта си към този красив спорт. Играчите и феновете на "Лестър" трябва да са много разочаровани."

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо познава отлично горчивия вкус на уволнението, след като през 2015 г. изведе "Челси" до титлата, но 7 месеца по-късно последва неговото уволнение.

"Шампион на Англия и треньор на годината на ФИФА. Уволнен. Това е съвременният футбол, Клаудио. Продължавай да се усмихваш, приятелю. Никой не може да изтрие историята, която сътвори", написа 54-годишния специалист в "Инстаграм".

"Мисля, че много хора не биха искали да гледат "Лестър" да губи начело с Раниери, но голяма част от симпатията към тима ще си отиде с него", заяви бившият англисйки национал и настоящ анализатор на "Скай Спортс" Джейми Каръгър.

Вторият най-резултатен футболист в историята на "Арсенал" с 185 гола Иън Райт също бе разочарован от решението на "лисиците", но намери и един позитив от случилото се:

"Така или иначе Раниери оставя "Лестър" като шампион", написа бившият английски национал на официалния си профил в Туитър.

Бившият футболист на "Лестър" Дион Дублин беше шокиран от уволнението на италианския специалист.

"НАИСТИНА!!! Сигурни ли сте, "Лестър" ... да уволните треньора, който ви изведе до титлата в Премиър лийг!! Това е просто шокиращо", написа той на официалния си профил в "Туитър".

Бившият капитан на "Манчестър Юнайтед" Рой Кийн сподели, че Раниери е причината да вярва в чудеса.

"Благодаря ти, Клаудио Раниери за това, че накара всички ни да вярваме в чудеса и да се влюбим във футбола отново. Джентълменът в тази игра!