на живо

Мадридска треска за един европейски трон

Гледайте мача за Суперкупата на Европа в сряда от 21:30 ч., пряко по bTV Action

Reuters

"Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид откриват сезона с мач за Суперкупата на Европа в Талин. Сблъсъкът между победителя в Шампионската лига и първенеца в Лига Европа е в сряда (15 август) от 21:30 ч., пряко по bTV Action.

Кралският клуб печели трофея през 2016 и 2017 г., но това изобщо не успокоява треньора на тима Хулен Лопетеги.

"Белите" се целят в пета Суперкупа, докато "дюшекчиите" могат да се превърнат в първия отбор, спечелил и трите си мача за трофея. За последно "Атлетико" триумфира през 2012 г. след успех с 4:1 над "Челси".

Снимка: Reuters

Бившият селекционер на Испания е напълно наясно със заряда на предстоящия мач. Заряд, който може да предизвика само едно истинско мадридско дерби.

Напрежението върху Лопетеги е осезаемо. Той наследи подалия оставка Зинедин Зидан само два дни преди първия мач на Ла Фурия на световното първенство в Русия. Това внесе смут в представителния тим на Испания, а уволнението му не закъсня.

Освен това 51-годишният специалист пое щафетата от най-успешния треньор в модерната история на "Реал" Мадрид. От него се иска "белите" да продължат да доминират в най-авторитетния клубен турнир, но задачата няма да е никак лесна.

Снимка: Reuters

Успех срещу силния и нахъсан отбор на Диего Симеоне, и то без заместник на Кристиано Роналдо, ще даде ясна посока за пътя на Лопетеги начело на "лос бланкос". Междувременно на "Сантяго Бернабеу" пристигнаха Винисиус Жуниор, Тибо Куртоа, Алваро Одриосола.

Снимка: Reuters

Привържениците на "Реал" обаче са скептични. На клубно ниво Лопетеги няма особени успехи, а престоят му в "Порто" не бе запомнящ се.

"Реал" Мадрид ще се бори за пет трофея през сезон 2018/19, а Суперкупата на Европа е първият. 

В щаба на Кралския клуб няма как да не са забелязали голямата активност на "Атлетико" на трансферния пазар. "Рохибланкос" се подсилиха с Антонио Адан, Сантиаго Ариас, Желсон Мартинш, Тома Лемар и Никола Калинич, а големият любимец Антоан Гризман се врече във вярност.

Снимка: Reuters

Диего Симеоне се наслади на спокойна предсезонна подготовка и очаква от отбора да бъде сериозен претендент за титлата в Ла Лига и Шампионската лига.

Поражение от тим от калибъра на "Атлети" няма да бъде изненадващо, но ще бъде лош старт на кариерата на баска начело на "Реал".

Снимка: Reuters

Престроят на Рафаел Бенитес на "Сантяго Бернабеу" бе белязан със съкрушителна загуба от "Барселона" (б. ред. - 0:4), от която треньорът така и не се възстанови. Хулен Лопетеги е твърдо решен да избегне съдбата на Бенитес.

Как ще се справи "Реал" в първия си голям мач с новия треньор и без Кристиано Роналдо и дали "Атлетико" най-после ще измъкне трофей от лапите на градския съперник? Отговорите - в сряда от 21:30 ч., пряко по bTV Action. Зрелището е гарантирано!