на живо

Огромното сърце на Мане: Сенегалецът платил лечението на дете с опасност за живота

Нападателят с пореден благороден жест

Reuters

Нападателят на "Ливърпул" Садио Мане нееднократно е показвал, че има огромно сърце. По време на елиминациите от Купата на африканските нации звездата постъпи в болница, тъй като загуби за кратко съзнание след сблъсък със съперников вратар.

И докато се възстановявал, той проявил изключителна щедрост, помагайки на семейство в тежко положение. Родителите на дете с животозастрашаващи травми не били в състояние да се справят със сметката за болничното лечение, възлизаща на 400 000 африкански франка. Затова Мане платил сумата.

Снимка: Reuters

Постъпката на нападателя беше разкрита от гост в студиото на камерунска телевизия, излъчваща финала за Купата на Африка.

"Мисля, че ти казах за благородния жест на Мане в Бафоусам (б. ред. - град в Камерун) в помощ на едно семейство, което беше много притеснено, тъй като мотоциклет блъснал детето им. То беше със счупени кости и травми по цялото тяло. Беше близко до смъртта, а родителите му не можеха да си позволят разходите по лечението.

Снимка: https://www.instagram.com

Садио, който беше в същата тази болница, намери скърбящото семейство и попита какво се е случило. Обясниха му ситуацията и той им даде 400 000 франка. Мисля, че той днес беше възнаграден от Бог заради жеста си", каза гостът в студиото.

Мане помага с каквото може на родния си град Бамбали. Благодарение на него там от 2019-а функционира училище. Той направи и щедро дарение за борбата с коронавируса в Сенегал.