на живо

Шампиони под карантина: Евелина Николова - стихия на тепиха и в кухнята (ВИДЕО)

Тайното оръжие на една от най-добрите български състезателки по борба

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Какво е тайното оръжие на едно от силните момичета в българската борба? На тепиха Евелина Николова е в стихията си, но не по-малко впечатляващи са уменията ѝ в кухнята.

Денят на Ева започва в ранни зори - навик, изграден в годините на спортни режими.

"Ставам, правя си закуска. Най-често любимите палачинки. Забърквам ги с оризово брашно, яйца и протеин. Пия кафе и е време за тренировка", споделя сребърната медалистка от европейското първенство по борба в Букурещ през 2019 г.

Ако има възможност да излезе навън, Евелина прави крос в гората или тренира в двора на близкото училище със суплес топка. Вкъщи работи най-вече с ластици за гъвкавост, а отскоро има и велоергометър.

"През останалата част от деня се опитвам да бъда полезна за себе си, да чета книги, да уча нови неща и да експериментирам в кухнята. Едно от нещата, които ми се получават най-добре, е баницата на братовчедка ми Янка", разказва Ева и се съгласява да ни разкрие рецептата.

"Нужни са един пакет кори, 6 яйца, 1 ч.л. сода, 2 с.л. брашно, 1 ч.ч. олио, щипка сол и 400 гр. сирене. След като се нареди в тавата, се разбива едно яйце с малко олио за намазване отгоре и се приготвя с щипка любов", казва с усмивка силното момиче.

Тайното ѝ оръжие в кухнята обаче е доста калорично, а европейската вицешампионка внимава какво и колко хапва.

"Трябва да си пазя килограмите, което е една идея по-трудно сега, защото нямам чак такъв енергоразход и трябва да съм по-внимателна. Вярвам, че много скоро всичко ще отмине и всичко ще бъде наред. А дотогава, нека си останем вкъщи и да се пазим. Бъдете здрави!"

bTV също призовава: останете си вкъщи!