на живо

Шампиони под карантина: Иво Ангелов - баща мечта извън тепиха (ВИДЕО)

Борецът прекарва времето у дома в тренировки, четене на приказки и "Не се сърди, човече"

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

В четене на приказки, игра на "Не се сърди, човече" и тренировки у дома. Така протича ежедневието на световния и европейски шампион по борба Иво Ангелов далеч от тепиха.

След дълги години в залата, по лагери и състезания, сега той се радва на всеки миг у дома със семейството си в Перник.

"За първи път от много години имам възможност да прекарам толкова време вкъщи с децата ми - Яна и Ивчо. Четем книжки. Играем на "Не се сърди, човече". Дъщеря ми Яна почти винаги излиза победител, а аз съм този, който се сърди най-често", признава един от най-опитните български борци.

Иво Ангелов поддържа форма с домашни тренировки по програма на Иван Раднев - човекът, измислил "българската торбичка".

"Тази торбичка е перфектна за тренировки вкъщи. Добавям лицеви опори, коремни преси, ластици. Надявам се този вирус да се овладее по-бързо и да си върнем предишния начин на живот", споделя шампионът.

А дотогава татко Иво ще прочете още няколко десетки пъти любимата приказка за "Косе Босе" на 7-годишната Яна и 4-годишния Иво.

bTV призовава: останете си вкъщи!