на живо

ПСЖ шамароса "Марсилия" в класиката на Франция (ВИДЕО)

Шампионите решиха всичко за едно полувреме с 4 гола

Getty Images

"Пари Сен Жермен" разби на пух и прах "Олимпик" Марсилия за едно полувреме в дербито от 11-ия кръг на френската Лига 1. Шампионите спечелиха с 4:0.

На "Парк де Пренс" през първото полувреме доминацията на домакините беше изключителна и головете бяха въпрос на време. По два вкараха Килиан Мбапе и Мауро Икарди. Анхел Ди Мария изигра поредния си силен двубой, осигурявайки две асистенции и изработвайки половин дузина опасни положения.

Доминацията на ПСЖ в дербитата с "Марсилия" продължава вече 8 години. Последният успех на марсилци е от 2011 г. Оттогава досега са се изиграли вече 20 мача, в които парижани са триумфирали 17 пъти, а 3 равенства допълват сметката.

Най-добрата новина за феновете на ПСЖ е завръщането на Единсон Кавани. Уругваецът се появи в игра през второто полувреме като резерва и си партнираше с Икарди. Това бяха първите минути за Кавани след контузията, която получи преди два месеца.

Снимка: Getty Images

Неймар изгледа срещата от трибуните, увит в одеало, като все още лекува контузия, която получи в мач на Бразилия. Очаква се да се завърне в редиците на ПСЖ в края на ноември. Ерик Кантона беше друга популярна личност, гледаща дербито на "Парк де Пренс".

Стив Манданда участва за 22-ри път в "Льо Класик", но за 13-ти път беше от губещата страна. Ветеранът в редиците на "Марсилия" имаше доста работа през първата част, но и частична вина при два от голове на парижани.

За ПСЖ това е шеста поредна победа във всички турнири, а в тази серия головата разлика е внушителната - 19:1. Шампионите са убедителен лидер в Лига 1 с 27 точки, 8 повече от втория "Нант". Марсилци остават седми, но съхраняват шансове за топ 3, което дава право за участие в Шампионската лига. "Олимпик" е на 3 точки от третия "Лил".

Снимка: Getty Images

Тагове:

лига 1