на живо

"Реал" Мадрид няма да играе повече на "Сантиаго Бернабеу"

Клубът ще довърши сезона на базата си, въпреки негодуванието на капитана Серхио Рамос

Колосът в испанския футбол - "Реал" Мадрид, взе решение къде ще доиграе остатъка от сезона в Примера дивисион. Ръководството на клуба прецени да домакинства на клубната си база "Валдебебас". Така стадион "Сантиаго Бернабеу" ще остане заключен до есента, а по всяка вероятност и до края на годината.

Капитанът Серхио Рамос вчера обяви в испанско телевизионно предаване, че иска да играе на "Бернабеу", но въпреки статута му на лидер в съблекалнята, управата в "Реал" не уважи неговото желание.

От ръководството ще се възползват от липсата на мачове на клубния стадион, за да вдигнат още повече темпото на обновяване на съоръжението.

Мадридчани вече имат позволението на испанската футболна федерация да доиграят оставащите шест мача от шампионата на "Алфредо Ди Стефано". Клубът вече е подобрил осветлението, внедрил е системите за статистика, които ползва първия отбор, както и системата за видеоповторения VAR. "Реал" е уведомил и УЕФА, че ако отстрани "Манчестър Сити" в осминафиналите на Шампионската лига, ще домакинства на базата си в следващата фаза.

Стадионът, чийто капацитет е за 6000 души, ще остане затворен за зрители, каквито са разпоредбите на испанските власти. Именно на клубната база домакинските си мачове играе дублиращият отбор на "Реал", от който кариерата си като треньор започна Зинедин Зидан.

Тагове: