на живо

"Севиля" отстрани с лекота "Валенсия" за Купата на краля

Андалусийците спечелиха осминафинала на "Рамон Санчес Писхуан" с 3:0

Очакваният с огромен интерес сблъсък от турнира за Купата на краля между "Севиля" и "Валенсия" не предложи шоуто, на което феновете се надяваха. Андалусийците с лекота стигнаха до 3:0 срещу съперника, който е далеч от най-добрите си времена. Домакините изковаха победата още през първото полувреме след две попадения на Люк де Йонг и едно - истински шедьовър, на Иван Ракитич.

Двата отбора не се бяха изправяли в елиминации от 1/2-финала им в Лига Европа през 2014 г., когато "Севиля" продължи по драматичен начин. Сега драма нямаше, а крайният успех отново беше за тима от Андалусия.

До голяма степен всичко изглеждаше предначертано в мига, в който треньорът на "Валенсия" показа списъка с титулярите. Голяма част от юношите на клуба получиха кредит на доверие, но срещу звездите на Юлен Лопетеги беше трудно да се очаква подвиг.

Люк Ден Йонг за втори път в кариерата си в "Севиля" вкарва два гола в един мач, като предишният беше във финала за Лига Европа срещу "Интер". Ракитич ефектно прехвърли вратаря на гостите за един от най-красивите голове в кариерата си.

Пътят на "Севиля" към още един трофей в последните години е широко отворен, особено като се има предвид, че две от големите имена - "Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид, вече отпаднаха от надпреварата. Клубът не е печелил Купата на краля от 2010 г., когато надделя над "дюшекчиите". От тогава има два загубени финала - през 2016 и 2018 г. от "Барселона".

За "Валенсия" пък остават мачовете от Ла Лига и мисия тимът да оцелее в елита, тъй като е само на 2 точки от зоната на изпадащите.