на живо

Сираков се срещнал с фенове на "Левски". От клуба отрекоха да е имало нахлуване

Собственикът на "сините" и привържениците имали уговорка за разговори

БГНЕС

Феновете на "Левски" от фракцията "Ултрас Левски" не са нахлули на стадион "Георги Аспарухов", за да търсят сметка на собственика на мажоритарния пакет акции на клуба Наско Сираков за неяснотата около бъдещето на клуба. 

Такава среща обаче се е състояла и е преминала без напрежение, твърдят "сините". Двете страни са имали уговорка за разговор.

Снимка: Lap.bg

Според появилите се по-рано информации, около 15 члена на агитката, която в последните няколко сезона заема места в сектор "А", са били на стадиона и са посетили офиса на Сираков. 

Феновете са се интересували от тежкото финансово състояние на клуба и бъдещето на "Левски".

Снимка: Lap.bg

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "Левски" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Преди дни Сираков обяви, че прекратява преговорите с британеца Джоузеф Диксън, който заяви желание да инвестира 250 млн. долара в "Левски" с акцент върху построяването на нов стадион и търговски център към него. Мажоритарният собственик обяви, че не е получил достатъчно гаранции от 31-годишния британец, който е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб "Стейнс Таун".

Неяснотата около бъдещето на клуба остава. Миноритарните собственици вече поискаха свикване на Общо събрание и смяна на Надзорния съвет.