на живо

Талантите, които да следим в Шампионската лига

14 млади футболисти, от които се очакват подвизи по европейските терени

Започва новият сезон в най-реномирания европейски клубен турнир – Шампионска лига. За поредна година каналите на bTV Media Group ще ви направят свидетели на класни двубои, велики съперничества и неочаквани обрати. Наред със световни футболни величия като Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Антоан Гризман пред погледите ни ще се появят и недотам известни играчи.

Големите футболни форуми позволяват на младите спортисти да изгреят и да разгърнат потенциала си. Шампионската лига не е изключение.

Представяме ви 14 футболисти, които несъмнено могат да поднесат изненади и да впечатлят големите „риби” в турнира.

Осман Дембеле, 19 – нападател, „Борусия” Дортмунд

„Той може да прави всичко”, така го представя треньорът на „Борусия” Томас Тухел.

19-годишният Дембеле беше избран за Най-добър млад играч във френската Лига 1 през миналия сезон, след като отбеляза 12 гола в 26 мача за „Рен”. 

След преминаването на Хенрих Мхитарян в „Манчестър” Юнайтед през лятото, младежкият национал на Франция ще получава все повече възможности за изява.

Анте Чорич, 19 – полузащитник, „Динамо” Загреб

Чорич вече се радва на интерес от страна на грандовете „Байерн” Мюнхен, „Барселона” и „Челси”, а до скоро се твърдеше, че е само на един медицински преглед от подпис с „Ливърпул”.

Само на 19 той вече има 91 мача за шампиона на Хърватия.

Заради способностите си с топка в крака, младокът е сравняван със сънародника си Лука Модрич.

На 17 години и 157 дни Анте Чорич се превърна в Най-младия голмайстор в Лига Европа. Също така той взе участие и при  победата на „Динамо” над „Арсенал” с 2:1 пред миналия сезон в Шампионската лига.

Махмуд Дахуд, 20 - полузащитник, „Борусия” Мьонхенгладбах

Махмуд Дахуд пристига в Германия като сирийски бежанец. Той избра да се състезава за младежкия национален отбор на новата си родина.

През миналия сезон Дахуд извоюва мястото си сред стартовите единайсет на „Борусия”, и записа 32 мача в Бундеслигата.

В момента към него има интерес от „Ювентус”, ПСЖ и „Ливърпул”.  

Марко Пяца, 21 - крило, „Ювентус”

Пяца премина в „Ювентус” през лятото от „Динамо” Загреб за сумата от 23 млн. евро.

Той може да играе и по двата фланга на атаката, а през миналия сезон отбеляза 19 гола в 61 мача за бившия си тим.

Марко очаква да получи повече игрови минути в Шампионска лига, след като до момента в италианското първенство влиза предимно като резерва.

Датата 27 септември ще бъде специална за Пяца, защото новият му клуб „Ювентус” ще се изправи срещу „Динамо” в мач от груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир.

Андрия Живкович, 20 - крило, „Бенфика”

Живкович обича играта на скорост и е отличен изпълнител на преки свободни удари. Заради умението си да борави с топката често е наричан „сръбския Меси”.

На 17 години той се превърна в Най-младия футболист играл за националния отбор на Сърбия. Той има 63 мача за „Партизан” Белград, в които е отбелязал 17 гола.

Ренато Санчес, 19 - полузащитник, „Байерн” Мюнхен.

Португалецът бе едно от откритията на Евро 2016 във Франция. Той бе обявен за Най-добър млад играч на първенството, а наградата му бе връчена от новия треньор на „Байерн” Карло Анчелоти.

През лятото Санчес премина в редиците на баварците от „Бенфика”.

Набил Фекир, 23 - полузащитник, „Лион”

През целия минал сезон Фекир лекуваше контузия и затова няма търпение да се включи на пълни обороти за своя "Лион". През 2013 г. е избран за Най-добър млад играч на Лига 1 и се надява дебютното му участие в Шампионската лига да му помогне да възвърне формата си от преди контузията.

Джетро Вилемс, 22 - защитник, ПСВ Айндховен

На Евро 2012 Вилемс се превърна в Най-младия футболист, участвал на европейски финали.

От тогава защитникът има 21 мача за националния отбор на Холандия и е смятан за един от най-стабилните на своя пост в Европа.

Сардар Азмун, 21 - нападател, „Ростов”

Азмун има 9 гола в 25 мача за „Ростов”. Той е част от състава, който се класира за първи път в груповата фаза на Шампионската лига, също така помогна на своя тим да завърши на второ място в руското първенство през миналата кампания.

Нападателят е отбелязал 15 гола в 20 мача за националния отбор на Иран и затова от клубния му "Ростов" се надяват той да продължи с добрите си изяви на терена.

Фабиньо, 22 - защитник, „Монако”

„Монако” обвърза Фабиньо с 5-годишен договор след като интерес към него проявяваха интерес и от „Манчестър” Юнайтед.

Той премина за постоянно във френския тим през 2015 г. и от тогава на него се гледа като на стълб в отбраната на „Монако”.

Марко Асенсио, 20 - полузащитник, „Реал” Мадрид

През изминалия сезон Асенсио игра като преотстъпен в „Еспаньол”. С  изявите си за каталунския тим той впечатли Зинедин Зидан, който го върна в редиците на „Реал”.

Очаква се 20-годишният футболист да започне като титуляр за мадридския гранд срещу „Спортинг” Лисабон.

Хакан Чалханоглу, 22 - полузащитник, „Байер” Леверкузен

През 2012 г. Чалханоглу избра да се състезава за Турция, а не за Германия, и твърдо заяви: „Искам да бъда турския Мезут Йозил”.

Името на Хакан добива все по-голяма популярност, а през последните три сезона той е отбелязал повече голове от свободни ударни от всеки друг играч от топ 5 на първенствата на Европа.

Огузхан Озякуп, 23 - полузащитник, „Бешикташ”

Озякуп е поредният турски футболист, който се очаква да изиграе ключова роля за своя отбор в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Той бе част от „Арсенал”, но през 2012 г. напусна клуба след само два мача за „артилеристите”.

След преминаването си в „Бешикташ” кариерата му тръгва нагоре. До момента той е изиграл 112 срещи, в които е отбелязал 21 гола.

Името на полузащитника бе спрягано за завръщане на „Емирейтс” това лято, но до трансфер така и не стигна.

Демарай Грей, 20 - полузащитник, „Лестър”

Грей премина в шампиона на Англия през зимата от „Бирмингам”.  Клаудио Раниери го използва предимно като резерва, но се очаква младокът да получи повече игрово време в мачовете от Шампионска лига.