на живо

Тити Папазов празнува с "Фенербахче"

Българинът "отмъкна" наградата за най-полезен играч в Евролигата

В неделя вечер в препълненатата до краен предел 16-хилядна зала "Синан Ердем" в Истанбул, освен заслужена радост на домакините, имаше и българско щастие. Историческата първа купа на "Фенербахче" в най-престижния клубен турнир по баскетбол на Стария континент празнува и Константин Папазов.

Навръх именния си ден Тити получи специален подарък - триумф на своя близък приятел и ментор Желко Обрадович, покорил Евролигата за девети път, с пети различен отбор като треньор. Президентът на баскетболния Левски у нас не пропуска Файнъл Фор с участието на сръбската легенда, а снощи в Истанбул бе сред първите, слезли на терена след края на мача срещу "Олимпиакос", подпечатал трофея за турците след 80:64.

Папазов позира с наградата за най-полезен играч на финалите, спечелен от 208-сантиметровия американски център на "Фенербахче" Екпе Юдо, а след това се снима за спомен с друг свой стар другар - крилото Перо Антич, за когото това е трета спечелена Евролига в кариерата след двете с "Олимпиакос" през 2012 и през 2013 г. Преди да поеме към върховете на Европа и да пробие в НБА, македонецът се състезава в България, където носи екипа на шампиона "Лукойл Академик".