на живо

Тя му даде пари за такси, което го закара до олимпийската титла

Хансл Парчмънт цял живот ще е благодарен на Тияна от Сърбия

Понякога съдбата ти обръща гръб. Друг път ти праща ангел-хранител. Или в този случай: Тияна от Сърбия, която има основна заслуга за златния ти медал от олимпийски игри.

Това е историята на златния медалист на 110 м с препятствия от Игрите в Токио Хансл Парчмънт от Ямайка. 31-годишният атлет за малко да се сбогува с мечтата си, след като... обърква автобуса.

Снимка: Reuters

Тръгнал към финала на олимпийския стадион в Токио, ямаецът се озовава пред плувния басейн. При това само минути преди най-важния старт в кариерата си. Хансл е в шок! Объркал е автобуса! И докато говори на висок тон със служителите, към него се приближава 25-годишната Тияна. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pablo Amarna (@thepharaohscat)

Сръбкинята е доброволец на Игрите и великодушно предлага на атлета да му заплати таксито, за да не изпусне старта си. 

Историята след това е ясна - Хансл печели първо олимпийско злато в кариерата си с време 13,04 секунди. 

"Винаги бъдете добри едни към други!", пише в своя профил шампионът ден след триумфа и разказва историята. Той се е постарал да издири Тияна. Среща я пред автобусите, за да ѝ каже "Това злато е заради теб! Ти ми помогна!", както и за да ѝ върне парите и да ѝ подари тениска на Ямайка. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Trijana (@d_treefairy)

Тияна вече е истинска звезда в Ямайка! Правителството на страната я покани да бъде официален гост на острова и по този начин цялата нация да ѝ се отблагодари, че е пример за човечност, добрина и олимпийски дух!