на живо

Григор почива на старта в София, започва с Имер или Ивашка

Изтеглиха жребия за турнира в "Арена Армеец"

Григор почива на старта в София, започва с Имер или Ивашка

Григор Димитров ще почива в първия кръг на "София Оупън" като поставен под номер 3 в схемата, стана ясно от тегления днес жребий.

Първият му съперник ще бъде определен от двубоя между Микаел Имер (Швеция) и Иля Ивашка (Беларус).

Бившият номер 3 в света е играл два пъти с Ивашка миналата година, като първо го победи на клей в Женева с 6:4, 6:4, а после му отстъпи с 2:6, 6:7(4) на твърд корт във Вашингтон.

Димитров не се е изправял срещу Имер досега в кариерата си.

Димитър Кузманов започва срещу квалификант в първия кръг, а при успех ще стигне до мач с победителя от Джак Дрейпър и Душан Лайович.

Снимка: Lap.bg

Александър Лазаров ще играе срещу Иржи Лехечка, а след това го очаква доста по-сериозно изпитание в лицето на един от поставените Лоренцо Музети.

Защитаващият титлата си от предишните два сезона и номер 1 в схемата Яник Синер (Италия) също започва директно от втория кръг срещу Нуно Боржес (Португалия) или квалификант.

Трикратният шампион в турнири от Големия шлем Стан Вавринка ще се изправи в първия кръг срещу италианеца Фабио Фонини. Те са в горната половина на схемата, в която са още Синер и Димитров.

Вторият поставен Пабло Кареньо Буста (Испания) ще стартира във втория кръг срещу Марк Андреа Хюзлер (Швейцария) или квалификант. В долната част на схемата са Кузманов и Лазаров.

Надпреварата в София ще се проведе от 25 септември до 2 октомври.