на живо

Джокович е 1/4-финалист на "Уимбълдън" след 25-а поредна победа

Следва мач с Яник Синер

Reuters

Поставеният под номер 1 в схемата Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън". Защитаващият титлата си сърбин победи участващия с "уайлд кард" нидерландец Тим ван Райтховен с 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 за 2 часа и 39 минути.

Съперник на сърбина на четвъртфиналите ще е десетият поставен в схемата италианец Яник Синер, който елиминира Карлос Алкарас.

Снимка: Reuters

Новак Джокович, шесткратен шампион в Лондон, преследва четвърта поредна титла на турнира от Големия шлем. Той имаше проблеми само във втория сет, в който допусна пробив в седмия гейм и Ван Райтховен поведе с 4:3 и спечели с 6:4.

Двубоят бе застрашен от прекъсване заради наближаването на вечерния час за игра, но с по два пробива в третия и четвъртия сет Джокович стигна до победата слещу нидерландеца, за когото това бе първо участие на турнир от Големия шлем.

Снимка: Reuters

За сръбския тенисист това е 25-а поредна победа на сингъл на "Уимбълдън", като само Бьорн Борг (41), Роджър Федерер (40) и Пийт Сампрас (31) имат повече поредни успеха. Новак Джокович няма поражение в турнира от четвъртфиналния си мач срещу Томаш Бердих през 2017 година.