на живо

Втори опит: Григор и Томова започват участието си на "Уимбълдън" днес

Мачовете им бяха отложени с ден

Lap.bg

Българските представители на третия за годината тенис турнир от Големия шлем "Уимбълдън" ще направят втори опит да започнат участието си.

Григор Димитров и Виктория Томова трябва да излязат на корта днес (28 юни), след като програмата за първия ден на надпреварата претърпя доста промени заради дъжда. 

Първоначално мачовете на българите бяха заложени за вечерта на 27 юни. Тъй като първите срещи се забавиха заради метеорологичните условия, те не успяха да участват в тях. 

Снимка: Reuters

Очаква се днес и Димитров, и Томова да играят в 13:00 ч. българско време.

Григор се изправя срещу познат съперник - американеца Стийв Джонсън. Това ще е 8-и мач помежду им. Българинът води с 5:2 победи, като Джонсън записва успехите си през 2015 и 2016 г. За последно те играха през 2019 г. в Лос Кабос, Мексико.

Григор ще участва на "Уимбълдън" за 12-и път в кариерата си. Най-доброто му представяне на "свещената трева" е полуфиналът от 2012 г. През миналия сезон Димитров достигна до втория кръг. 

Снимка: Reuters

Томова ще играе в първия кръг с австралийката Даря Савил. Съперничката на българката е 96-а в световната ранглиста. Томова ще участва за втори път в основната схема на турнира. През 2018 г. тя постигна една победа.