на живо

Бивш английски национал: Забравете Божията ръка, на мода е Божията коса. Безсрамно!

Полемиката не спира

Бившият национал на Англия Крис Сътън също се включи емоционално с мнение за първия гол на Португалия срещу Уругвай (2:0). В 54-ата минута "мореплавателите" откриха. Първоначално голът беше записан на Кристиано Роналдо, но впоследствие се оказа, че 37-годишният ас, който в момента е свободен агент, не е докоснал топката с глава.

„Забравете за „Божията ръка“ Марадона, „Божията коса“ на Кристиано Роналдо вече е на мода. Звездата на Португалия реагира на този гол, сякаш е вкарал. Безсрамно! За съжаление на Роналдо, в топката на Adidas има сензор. Графиката потвърди, че тя е минала покрай него. Сигурен съм, че фактът, че Лионел Меси има договор с Аdidas, а Роналдо - с Nike, ще доведе до някои смешни теории на конспирацията. Но дори след повторенията ми се стори, че няма докосване. Важно е да се отбележи фактът, че ако не беше Роналдо, вратарят на Уругвай щеше да улови топката след центрирането на Бруно Фернандеш. Скокът на Роналдо беше важен, но да не се опитва да претендира за гол, който не е отбелязал!

Винаги знаеш, ако си докоснал топката. Дори и най-лекият допир се усеща. Не мога да си спомня някога да съм опитвал да лиша съотборник от гол. Но Роналдо няма да получи това от ФИФА, колкото и съобщения да изпрати на Пиърс Морган! Когато Роналдо празнуваше, не беше отборът, а само той. Роналдо е всичко за Роналдо“, написа бившият нападател на "Челси" и Англия в колонката си в Daily Mail.