на живо

"Болоня" не се опря на "Ювентус", глътка въздух за Алегри

"Бианконерите" сложиха край на серията от 5 мача без победа

Глътка въздух за Масимилиано Алегри! "Ювентус" се върна на победния път, след като спечели с 3:0 като домакин на "Болоня" в предпоследен мач от осмия кръг на италианската Серия "А". Така "бианконерите" сложиха край на серията от 5 мача без успех във всички турнири - най-дългата от 3 години насам.

Треньорът на "Старата госпожа" направи цели 6 промени спрямо стартовия състав от унизителната загуба с 0:1 срещу новака "Монца".

"Ювентус" започна нервно, но взе аванс в 24', когато Филип Костич отбеляза дебютното си попадение с екипа на торинския гранд.

След около час игра Душан Влахович покачи удвои аванса на "Ювентус", спирайки головата си суша, продължила 4 мача.

Само 3 минути по-късно Аркадиуш Милик оформи крайния резултат след подаване на резервата Хуан Куадрадо.

Така "Ювентус" вече е седми с актив от 13 точки - 7 зад лидера "Наполи", докато "Болоня" остава позиция над зоната на изпадащите с 6 точки. Наставникът на "фелсинейте" Тиаго Мота продължава да търси първия си успех начело на тима, като до момента има 2 поражения.

В 9-ия кръг съперник на "Болоня" е закотвеният на дъното отбор на "Сампдория", докато "Ювентус" гостува на "Милан" в дербито.

Преди това, през седмицата, "Старата госпожа" излиза за задължителна победа срещу израелския "Макаби" Хайфа в третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е в сряда (5 октомври) от 22:00 ч., пряко на онлайн платформата ни VOYO.BG.